Una iniciativa plausible - Joan H. Simó, President de COELL


Joan H. Simó

L'Associació d'Empresaris de la Fusta (AEF) lidera un gran projecte pioner com és la posada en marxa de la Finestra Sostenible, en el què hi participen 29 empreses d'arreu de Catalunya, la majoria d'elles de Lleida.

Aquesta iniciativa és lloable perquè respon perfectament a l'esperit que ha de mostrar el món empresarial enmig del revés econòmic actual: tirar endavant amb noves iniciatives, submergir-se en nous sectors, saber de nous nínxols de mercat o fer troballes innovadores en productes i en tècniques, al mateix temps que es mostra la capacitat de resistència al mal temps per part del sector de la fusta.

Només amb empenta i esperit emprenedor es garanteix el dinamisme i l'eficiència necessaris per situar al capdavant una empresa o una iniciativa. El potencial dels homes d'empresa són el veritable motor de les Terres de Lleida i l'exemple a seguir per tal de seguir mirant cap al futur.

Endegar Finestra Sostenible ha estat indiscutiblement mèrit de la solidesa de les mateixes empreses i de la capacitat d'improvisació dels empresaris. Però, per continuar tirant endavant calen més coses.

A banda de seguir treballant dur, caldria certament, un més eficaç suport institucional en infraestructures i en crèdit i sobretot, més confiança social cap a l'empresariat com a autèntic generador de riquesa.