Sostenibilitat



Finestra Sostenible utilitza exclusivament fusta certificada sostenible amb pi silvestre procedent de Suècia, amb composició tricapa per a guanyar estabilitat i durabilitat en grans superfícies.

Les Finestres de Fusta ajuden a reduir les emissions de CO2 l’atmosfera.

La fusta:

  • És el material, de tots els utilitzats per a fabricació de finestres, que necessita menys consum d’energia ( 0,58 kWhkg 1 ) per a la seva extracció (segons la Universitat Politècnica de Catalunya).
  • És un material renovable. Amb una correcta gestió dels boscos, de manera sostenible, aquests poden ser una font inesgotable de matèria prima per a la fabricació de productes i la producció d’energia.

Els boscos són un important embornal de CO2 pel què contribueixen a invertir el balanç d’emissió-fixació de carboni. Si a aquest fet unim l’ús de la fusta com a material per a la fabricació de béns i una correcta gestió dels boscos; els productes que es fabriquin a base de fusta contribuiran a la fixació del carboni, doncs no tornaran a emetre’s a l’atmosfera i l’extracció de fusta necessària per a construir-los serà una nova plantació que fixarà més carboni.

Consums energètics de l’extracció de recursos naturals i de la producció de materials:

  Consum d'Energia  
Material (kWhkg1) Font
PVC 7,19 (Baldasano i Parra 2005)
Acer 6,70 (EPA, 2004)
Vidre 2,70 (EPA, 2004)
Alumini 45,56 (WBG, 2004)
Fusta 0,58 Base de dades Simapro5

Font: Laboratori de modelització ambiental (UPC)

> Tornar a l'inici